Agustos Pembe 90 Image Banner 728 x 90

Selçuk Şahin Cristian Baroni'den daha faydalı işte ispatı

Posted by Unknown On 9 Ağustos 2012 Perşembe 0 yorum
Fenerbahçe'de bir orta saha problemi olduğu açık. Orta sahada oyunun iki yönünü de (ofans/defans) oynayacak oyuncu eksikliği var. Özellikle Emre Belözoğlu'nun takımdan ayrılmasının ardından iyice su yüzüne çıkan eksikliğin giderilmesi adına yapılan bir hamle ise henüz yok.

Orta sahada yopu ayağında tutacak, topu teknik özellikleri kısıtlı defans bloğundan alıp hücum bölgesine etkin bir biçimde aktarabilecek tek futbolcusu olan Emre Belözoğlu'nu Atletico Madrid'e gönderen Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, bu boşluğu Cristian Baroni ile dolduracağını düşünüyor olmalı ki, orta sahaya sadece Mehmet Topal transferi yaptı ve şu anda bütün yöneticilerin açıklamaları doğrultusunda bu bölgeye bir oyuncu arayışı da yok gözüküyor.

Bugün oynanan Vaslui maçında da görüldü ki takım bu bölgede sıkıntı yaşıyor. Presle üzerine gelen hangi takım olursa olsun bocalayan Fenerbahçe orta sahasının ortası ve buna bağlı olarak da defansın göbeği, Fenerbahçe'nin rahat maç çıkarmasına engel. Buna ek olarak yukarıdaki fotoğrafta da görüleceği üzere, Cristian Baroni'nin keyfi ve maç konsantrasyonu dışında olduğunu gösteren hareketleri, takımı daha da bir zora sokmakta. Bütün maçlarda Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın en güvendiği futbolculardan biri olan Cristian Baroni'nin sahadaki bu tarz davranışları konusunda uyarılması gerektiği açık.

Cristian Baroni kısıtlı yetenekleriyle Fenerbahçe takımı orta sahası için gereken ilaç değil. O bölgede oynayan bir Mehmet Topal tranfer edildiğine göre (üstelik Türk statüsünde) oyunun iki yönünü de iyi oynayan kaliteli bir yabancı alınırsa Fenerbahçe çok daha rahat maçlar oynayacaktır..

0 yorum:

Yorum Gönder