Agustos Pembe 90 Image Banner 728 x 90

FLAŞ ! Galatasaray Başkanı Ünal Aysal Hakkında Nitelikli Dolandırıcılık Suçundan Dava Açıldı !

Posted by Unknown On 15 Ekim 2012 Pazartesi 0 yorum
Ünal Aysal ve Galatasaray Sportif A.Ş yöneticileri hakkında ''manipülasyon'' ve ''nitelikli dolandırıcılık'' suçlarından dava açıldı. Ayrıca bedelli sermaye artırımı konusunda 13 Eylülde alınan genel kurul kararının iptali için açılan dava da kabul edilerek mahkeme tarafından gün verildi.

Halka açık bir şirket olan Galatasaray Sportif A.Ş nin küçük yatırımcılarından oluşan 15 civarında kişi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve Galatasaray Sportif A.Ş Yöneticileri hakkında hem ''Nitelikli Dolandırıcılık'' hem de ''Manipülasyon'' suçlamasıyla başvuru yaptı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılık makamı her iki suçlama için de ayrı ayrı savcılar görevlendirdi.

Başvuruda bulunanlardan biri olan Av. Nejlan Yıldız, savcılığa verdiği dilekçede 14 Mayıs 2011 de ekibiyle birlikte göreve başlayan Ünal Aysal'ın bu tarihte 430 TL olan Galatasaray Sportif A.Ş hisselerini 180 TL seviyelerine düşürdüğünü iddia ederek, Ünal Aysal'ın 9 Temmuz 2011 tarihli genel kurulda '' biz hisse satışını kesinlikle önermiyoruz '' şeklinde açıklama yapmasına rağmen 800.000 hisse satışı yaparak kulübün hisse payını  %83.38 den %55.03 e düşürdüğünü anlattı. Av. Nejlan Yıldız bu satışlardan 168 milyon TL kar elde edilerek küçük yatırımcıların elindeki 400 TL seviyelerindeki hisse senetlerinin 180 TL seviyelerine düşürülerek, kendilerinin mağdur edildiğini ve Ünal Aysal hakkında nitelikli dolandırıcılık suçlarından dolayı kamu davası açılmasını talep etti.
Fragoria 250x250 Image Banner










0 yorum:

Yorum Gönder