Agustos Pembe 90 Image Banner 728 x 90

Neden Kilo Alıyorsunuz ?

Posted by Unknown On 14 Ekim 2012 Pazar 0 yorum
Türk halkı olarak neden kilo alıyoruz, neleri yanlış yapıyoruz, kilo almamak adına doğru bildiğimiz yanlışlar ne, işte bunların cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz.

İlk olarak çok hareketsiz bir yaşam sürüyoruz. Çocukluğumuzdan itibaren spora yeterli önemi vermiyor, bu konuda alışkanlık geliştiremiyoruz. Günümüzde spor yapanların sayısı artmış olsa da bu yeterli değil. Halen Toplumun çoğunun spor anlayışı erkeklerde haftada bir kez yapılan halı saha maçları, kadınlarda ise alışverişe gitmek ve ev işleri..

Sağlıklı beslenme konusunda yeterince bilinçli değiliz. Gereğinden fazla tatlı, börek, çörek, kurabiye, ekmek ve unlu gıdalar tüketiyoruz. Gençlerimiz için en büyük tehlike ise fast food yemek kültürü. Hamburgerler, pizzalar, kola ve gazlı içecekler gençlerimizi obeziteye hazırlıyor.

Sağlıklı beslenme konusunda kısıtlı bilgiye sahip olmamıza rağmen, doğru bildiğimiz yanlışlar da çok fazla. Örneğin sağlıklı olduğunu düşünerek her gün 1-2 kilo meyve yiyoruz ama kilo aldırır düşüncesiyle kuruyemişlerden uzak duruyoruz. Kuruyemişlerle arası iyi olanlar da, kuruyemişin en sağlıklı hali olan çiğ hali yerine kavrulmuş ve tuzlanmış olanlarını tercih ediyor. Halbuki tuzlanmış ve kavrulmuş kuruyemişin yararından çok daha fazla zararı var. Tuz vücutta su tutulmasını sağladığından ödem oluşan vücudumuz daha şiş gözüküyor. Ayrıca tansiyonun yükselmesine verdiği sebebiyet de cabası.

Yaptığımız diyetlerde kendi mutfağımızı ve yemek kültürümüzü kullanmak yerine yabancı diyetlere yöneliyoruz. Tamamen tercüme olan diyetler ne bizim damak zevkimize ne de genetik yapımıza uygun. Yağtığımız diyetlerde sadece kalori hesabının önemli olduğunu düşünüyoruz, halbuki yiyeceklerin içerdiği yağ miktarı ve protein miktarı ayrıca glisemik indeksi de çok önemli.

Proteinler, tüm organlarımızın ve hormonlarımızın temelidir. Bağışıklık sistemimizin güçlü olması, cildimizin düzgün ve pürüzsüz olması, saçlarımızın canlı ve parlak olması, tırnaklarımızın sağlam ve sağlıklı olması, kolay kırılmaması bizim aldığımız protein miktarına ve kalitesine bağlıdır. Kilo vermemiz için doğal proteinleri yeterli bir şekilde tüketmek zorundayız.

Zayıflamak için hiç yağ alınmaması gerektiğine inanıyoruz. Halbuki zararlı yağlarla zararsız yağları aynı kefeye koyamayız. Vücudun omega 3 ve omega 6 yağlarına ihtiyacı vardır. Eğer zayıflamak istiyorsak belli oranda doğal tereyağı ve sızma zeytinyağı almalıyız.

Kısacası yanlış bildiklerimizi doğrularıyla değiştirirsek kilo almaktan kurtulur hatta vermeye bile başlayabiliriz. En pratik ve kaba taslak diyet ise hayatınızdan kola,cips,kurabiye, tatlı, ekmek vs gibi yiyecek ve içecekleri çıkarıp, akşamları da saat en geç 18:00 den sonra hiç bir şey yememektir.. Eğer bunu uygulayabilirseniz gün içinde tıka basa yemenizin bir sakıcası yok..










0 yorum:

Yorum Gönder